'PSV met Itakura afhankelijk van Diks'

'Opvallende wending: oud-Feyenoorder lijkt sleutel voor komst Itakura naar PSV'

29 augustus om 13:11
Laatste update: 29 augustus om 14:54

PSV is bij de transfer van Ko Itakura  afhankelijk van de toekomst van Kevin Diks. Borussia Mönchengladbach wil het transfertarget van de Eindhovenaren alleen laten gaan als ze een vervanger kunnen halen. De oud-Feyenoorder is daarvoor in beeld.

Dat meldt De Telegraaf. Diks speelde in Nederland voor Vitesse en Feyenoord en heeft zich bij FC Kopenhagen inmiddels ontwikkeld tot een gewilde verdediger. Dat komt mede door zijn nog één jaar doorlopende contract in Denemarken. Borussia Mönchengladbach is zeer concreet in de markt voor de Nederlander, die in de Bundesliga de vervanger moet worden van PSV-target Itakura.

Één probleem: FC Kopenhagen laat Diks liever niet gaan en stelt zich keihard op. De Deense grootmacht is niet van plan de back te laten gaan en neemt het voor lief dat ze komende zomer eventueel niks aan Diks verdienen. Dat betekent indirect slecht nieuws voor PSV. De Bundesliga-club laat Itakura, waarop inmiddels vijftien miljoen euro is geboden, alleen gaan als ze eerst nog een vervanger aantrekken. Daar heeft Gladbach nog tot vrijdag 30 augustus 20.00 uur de tijd voor.

Diks is overigens niet in beeld bij PSV. Peter Bosz kent de rechtsback nog goed uit zijn tijd bij Vitesse. Ondanks dat de Eindhovenaren nog een rechtsback zoeken, wordt er volgens De Telegraaf niet aan de Nederlander gedacht.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!