Koeman maakt voorselectie selectie Oranje bekend

Koeman maakt voorselectie Oranje bekend: dit zijn de 35 namen

16 augustus om 13:02
Laatste update: 16 augustus om 13:22

De voorlopige selectie van het Nederlands elftal voor de Nations League-wedstrijden in september is bekend. Bondscoach Ronald Koeman kiest voor 35 internationals, waaronder Justin Kluivert, Crysencio Summerville en Jan Paul van Hecke. 

Ruim een maand na de uitschakeling tegen Engeland in de halve finale van het EK staat voor Oranje een nieuwe Nations League-campagne op het programma. In de komende interlandperiode zijn Bosnië en Herzegovina (7 september) en Duitsland (10 september) de tegenstanders. De duels worden gespeeld in respectievelijk het Philips Stadion en de Johan Cruijff ArenA. Hongarije is het vierde land in de Nations League-groep.

Koeman heeft in zijn voorselectie een aantal opvallende namen opgenomen. Zo is Bournemouth-aanvaller Kluivert van de partij. Koeman liet de vleugelaanvaller in 2018 nog debuteren. Ook Summerville, die onlangs een transfer naar West Ham United verdiende, is van de partij, evenals Brighton-verdediger Van Hecke. 

Duidelijk is ook dat Koeman doorselecteert. Waar Daley Blind zelf afzwaaide als international, zijn er tegen Bosnië en Duitsland nog meer dertigers afwezig. Voor Wijnaldum, die op het EK in Duitsland nog geregeld inviel, is geen plekje ingeruimd. 

Ook Memphis Depay, na zijn vertrek bij Atlético Madrid, ontbreekt. Datzelfde geldt logischerwijs ook voor Frenkie de Jong, die nog altijd herstellende is van de enkelblessure die ook een streep door zijn EK zette.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by VoetbalPrimeur (@voetbalprimeur)