Van der Gijp uit kritiek op Gimenez en Zerrouki

Van der Gijp uit kritiek op basisspeler Feyenoord: 'Die is niet beter geworden'

29 augustus om 09:55

René van der Gijp zou Santiago Gimenez een transfer naar de Premier League absoluut afraden. De analist ziet dat de Mexicaan ‘geen schim’ meer is van de speler die hij eerst was. Naast Gimenez kan ook Ramiz Zerrouki op kritiek rekenen.

"Als je Gimenez een half jaar ziet spelen, dan is de Premier League toch wel de allerlaatste competitie waar hij naartoe moet gaan", geeft Van der Gijp de spits duidelijk advies in de podcast KieftJansenEgmondGijp. "Fysiek kan hij dat helemaal niet aan joh. Hij is geen schim meer van de speler die hij het eerste half jaar was bij Feyenoord." Gimenez kon de overstap naar Nottingham Forest maken, maar wees na meerdere biedingen de club uiteindelijk zelf af.

Van der Gijp is ook niet onder de indruk van de ontwikkeling van Zerrouki. "Als je een speler haalt van bijvoorbeeld Sparta, NEC of NAC, dan moet die speler bij bijvoorbeeld Ajax of PSV beter worden. Hij speelt met betere spelers, dus hij moet beter worden. Je hebt alleen ook wel een spelers waar dat niet bij is en dat denk ik met Zerrouki."

De analist haalt een aanwinst van PSV aan om de ontwikkeling van Zerrouki uit te leggen. "Hij is nu van het niveau van Twente en dat is net niet genoeg voor Feyenoord. Dan kun je wel nog een jaar wachten en het kan zo nog gebeuren, maar het hoeft niet. Als je als PSV zijnde bijvoorbeeld Ryan Flamingo koopt, dan ga je ervan uit dat hij beter wordt. De Flamingo van Utrecht heb je niet veel aan."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!