Frenkie de Jong mogelijk onder het mes bij Barcelona

'Frenkie-situatie 'zorgwekkend': Barça-middenvelder wacht mogelijk operatie'

29 augustus om 09:29

Frenkie de Jong staat mogelijk nog langer aan de kant dan verwacht. Het Catalaanse radiostation RAC1 meldt donderdagochtend dat de 27-jarige middenvelder misschien geopereerd moet worden aan diens enkel.

De Jong staat sinds april aan de kant. In El Clásico tegen Real Madrid liep hij een kwetsuur aan zijn rechterenkel op. De staf van het Nederlands elftal dacht hem fit te kunnen krijgen voor het EK, maar dat liep anders. Inmiddels is De Jong nog altijd niet hersteld van zijn blessure en nemen de zorgen bij FC Barcelona toe.

Volgens 'bronnen dicht bij de kleedkamer' keert De Jong eind september, na de interlandperiode, terug bij Barça. Maar, de situatie blijft 'zorgwekkend', klinkt het in het ochtendprogramma Tu Diràs. De Catalanen beseffen dat elke tik op de enkel van de middenvelder ervoor kan zorgen dat De Jong terug bij af is. Daarom wordt er naar verluidt overwogen om de Nederlander te opereren. Het zou de enige manier zijn om het beschadigde gebied in de enkel volledig te herstellen.

Barça zit momenteel met de handen in het haar. De Jong is nog altijd niet terug en een van zijn stand-ins, de zeventienjarige Marc Bernal, liep een zware knieblessure op en is het hele seizoen uit de roulatie. Barcelona deed een poging om Stefan Bajcetic te huren van Liverpool, maar de Spanjaard kiest voor een huurtransfer naar Red Bull Salzburg.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!