'Lyon biedt 15 miljoen op Forbs'

'Ajax wrijft zich in de handen: eerste bod Lyon op Forbs hoger dan aankoopbedrag'

28 augustus om 19:54
Laatste update: 28 augustus om 20:14

Olympique Lyon is bereid de portemonnee te trekken voor Carlos Forbs. De Fransen lijken 15 miljoen euro geboden te hebben op de vleugelaanvaller van Ajax. Naar verluidt willen de Amsterdammers op dit moment afwachten of er meer in het vat zit. 

'Het eerste bod van Lyon bedraagt naar verluidt 15 miljoen euro', valt er te lezen bij De Telegraaf, dat weet dat Ajax het voorstel in beraad heeft. Voetbal International weet te melden dat het miljoenenbod uit Frankrijk waarschijnlijk nog niet genoeg is om de Amsterdammers te overtuigen. 'De club hoopt een hoger bedrag uit de onderhandelingen te slepen', klinkt het. 

Lyon onderneemt een poging zich in de laatste dagen van de zomerse transferperiode te versterken. De Fransen lijken voor te sorteren op een vertrek van Ernest Nuamah, die hard op weg is naar de Premier League. Onder meer Fulham, Everton en Nottingham Forest zouden achter de Ghanese buitenspeler aanzitten.

Reden genoeg voor Lyon om zich met een flinke zak geld bij Ajax te melden voor Forbs. Mochten de Fransen inderdaad minimaal vijftien miljoen euro overhebben voor de buitenspeler, dan is dat meer dan wat Ajax vorig jaar aan Manchester City betaalde. Met de komst van Forbs naar Amsterdam ging toen 14 miljoen euro gemoeid. 

Met de eventuele verkoop van Forbs aan Lyon is haast geboden. De transfermarkt in Frankrijk gaat sluit vrijdagnacht al. Ajax heeft een mogelijke opvolger van Forbs al op het oog. Onder meer Joel Ndala van Manchester City wordt genoemd.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!