'Ajax ontvangt Frans bod en kan Forbs in slot van transferwindow nog slijten'

'Ajax ontvangt Frans bod en kan Forbs in slot van transferwindow nog slijten'

28 augustus om 18:28
Laatste update: 28 augustus om 18:34

Ajax heeft een bod van Olympique Lyon op Carlos Forbs ontvangen. Dat schrijft het toonaangevende L'Équipe in Frankrijk. Lyon is alvast op zoek naar een vervanger voor Ernest Nuamah, die in het slot van de transferwindow naar de Premier League kan verkassen.

L'Équipe maakt woensdagavond melding van het Lyon-bod op Forbs. De hoogte daarvan is niet bekend. Doordat de transfermarkt in Frankrijk vrijdagnacht al sluit en rechtsbuiten Nuamah hard op weg is naar de uitgang, moeten Les Gones snel in actie komen. Het is geen geheim dat Ajax bereid is om mee te werken aan een exit van Forbs als het juiste bedrag op tafel komt. Het is echter ook niet duidelijk hoe de Amsterdammers tegen de bieding van Lyon aankijken.

Het heeft er alle schijn van dat Lyon in Forbs een versterking voor de rechtsbuitenpositie ziet. Bij Ajax heeft de Portugees ook verschillende wedstrijden op die plek gespeeld, maar het liefst voetbalt hij vanaf de linkerkant. Tot dusver kwam Forbs zes duels in actie dit seizoen. Daarin was hij nog niet goed voor goals of assists.

Een jaar geleden nam Ajax de rappe buitenspeler over van Manchester City. Met die transfer was een bedrag van veertien miljoen euro gemoeid. Via bonussen kan dat nog oplopen tot maximaal negentien miljoen. In zijn eerste seizoen in Amsterdam wist Forbs echter niet te overtuigen, waardoor hij uit de gratie raakte. Onder trainer Francesco Farioli mag de jeugdinternational wel weer regelmatig aan de aftrap verschijnen, al heeft dat ook te maken met het feit dat Steven Bergwijn tot dusver nog niet helemaal wedstrijdfit was.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!