Slory van Feyenoord naar FC Dordrecht

Update: Feyenoord-talent Slory (19) wordt verhuurd en gaat zijn vader achterna

29 augustus om 14:09
Laatste update: 29 augustus om 14:03

Feyenoord gaat tijdelijk afscheid nemen van Jaden Slory. Het negentienjarige talent, zoon van oud-voetballer Andwelé Slory, mag vlieguren maken bij FC Dordrecht, meldt 1908.

Slory is niet de eerste speler die in de recente geschiedenis door Feyenoord verhuurd wordt aan Dordrecht. De twee clubs hebben een samenwerking en wisselen vaker spelers uit. Zo werden vorig jaar onder meer Shiloh 't Zand en Ilias Sebaoui gestald aan De Krommedijk. Nu gaat Slory ervaring opdoen in de Keuken Kampioen Divisie. Dordrecht bedingt geen optie tot koop in de huurdeal.

Bij Dordrecht komt Slory een goede bekende tegen. Eindverantwoordelijke bij Dordrecht is Melvin Boel, met wie de buitenspeler al samenwerkte in de jeugd van Feyenoord. Hoewel Slory in Rotterdam-Zuid te boek staat als een grote belofte, wacht hij nog altijd op zijn debuut in de hoofdmacht.

Wel maakte Slory vorig seizoen vijf keer zijn opwachting in de Youth League. Daarnaast speelde hij in totaal 52 officiële wedstrijden voor Feyenoord O21. Daarin was hij goed voor negentien goals.

Update: FC Dordrecht heeft de huurdeal met Feyenoord bevestigd. Slory treedt daarmee in de voetsporen van zijn vader, die in de nadagen van zijn carrière nog een aantal wedstrijden voor de Schapekoppen speelde. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!