'González van Juve naar Feyenoord'

'Feyenoord en Juve akkoord: flink doorverkooppercentage bij definitieve transfer'

28 augustus om 08:46

Feyenoord gaat woensdag de transfer van Facundo González afronden. De verdediger komt op huurbasis met mogelijk verplichte optie tot koop over van Juventus. De Oude Dame bedingt bovendien een flink doorverkooppercentage als de optie tot koop verplicht wordt.

Feyenoord en Juventus bereikten dinsdag al een akkoord over de transfer van González. De boomlange verdediger (1,93 meter) wordt in eerste instantie gehuurd van de Italiaanse grootmacht. De Rotterdammers hebben een optie tot koop bedongen. Die kan verplicht worden bij het spelen van een bepaald aantal wedstrijden. De Uruguayaan arriveerde naar verluidt dinsdag al in Rotterdam.

De doorgaans goed ingevoerde Fabrizio Romano weet te melden dat Juventus ook een flink doorverkooppercentage van twintig procent heeft bedongen. Die clausule komt in het contract te staan als de overgang van González naar Feyenoord definitief wordt. Dat gebeurt alleen als het aantal wedstrijden wordt behaald of de Rotterdammers beslissen alsnog om de optie tot koop te lichten.

De Uruguayaan moet in Rotterdam de back-up worden van Dávid Hancko. González staat nog twee jaar onder contract bij Juventus, dat hem in 2023 overnam van Valencia CF. Vorig seizoen kwam de linkspoot op huurbasis uit voor Sampdoria in de Serie B.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!