'Ajax meldt Akpom dat vertrek beter is'

'Ajax meldt zich bij Akpom met duidelijke boodschap na afronden Weghorst-transfer'

28 augustus om 09:14
Laatste update: 28 augustus om 09:38

Door de aanstaande komst van Wout Weghorst is Chuba Akpom niet meer nodig bij Ajax. De Amsterdammers hebben de spits duidelijk gemaakt dat een vertrek het beste is. Dat meldt De Telegraaf.

Ajax staat op het punt om Weghorst over te nemen van Burnley. Dat zorgt ervoor dat de Amsterdammers met Akpom, Brian Brobbey en Julian Rijkhoff vier spitsen in huis hebben. Dat zien Alex Kroes, Francesco Farioli en co. niet zitten. Ajax heeft Akpom daarom medegedeeld dat een vertrek het beste is. De Amsterdammers zullen de komende dagen alles op alles zetten om de Engelsman voor het juiste bedrag te verkopen. Mocht het voor 2 september (Nederlandse transferdeadline) niet lukken, dan hoeft de spits zich geen grote zorgen te maken. Akpom blijft volwaardig lid van de selectie. Ajax zal dan aan een wintertransfer gaan werken.

Onder Farioli is Akpom tot nu toe veelvuldig basisspeler bij Ajax. De spits was donderdag nog belangrijk met een hattrick in het met 1-4 gewonnen duel met Jagiellonia Bialystok. Daardoor lijken de Amsterdammers zeker van plaatsing voor de Europa League. Die zo goed als zekere plaatsing heeft er juist weer voor gezorgd dat Ajax financiële ruimte heeft om Weghorst binnen te halen. 

Akpom kwam vorige zomer voor 12,3 miljoen euro over van Middlesbrough. De spits tekende een contract tot medio 2028 in Amsterdam. Tot nu toe speelde de Engelsman 43 duels voor de Amsterdammers. Daarin scoorde de aanvaller achttien keer en gaf hij drie assists. Afgelopen winter was Akpom al dicht bij een transfer naar Nottingham Forest.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!