'Weghorst staat in startblokken voor transfer naar Ajax, dat voor dilemma staat'

'Ajax-transfer Weghorst zonder exit van Akpom lijkt niet langer uitgesloten'

21 augustus om 09:15
Laatste update: 21 augustus om 09:23

Wout Weghorst staat 'in de startblokken' om de overstap naar Ajax te maken, zo meldt Voetbal International. Chuba Akpom is echter nog altijd speler van de Amsterdammers, waardoor het de vraag is of Ajax het 'aandurft' om Weghorst alsnog aan te trekken.

Ajax hoopt al langere tijd op de komst van Weghorst, terwijl de spits zelf ook graag naar Amsterdam wil komen. De leiding van de hoofdstedelingen is tijdens het EK zelfs voor Weghorst naar Duitsland gereden om hem daar te overtuigen van een transfer. De Oranje-international wil zelf graag dichter bij huis gaan voetballen.

Bij Ajax moet Akpom eigenlijk eerst verkocht worden, voordat de club Weghorst in huis kan halen. De interesse in de Engelse spits valt echter flink tegen. Weghorst zit daardoor nog altijd in de wachtkamer, minder dan twee weken voor het sluiten van de transfermarkt. Volgens VI is het nu 'de vraag' of Ajax het aandurft om Weghorst alsnog aan te trekken, los van een eventuele exit van Akpom.

In Amsterdam is men ervan overtuigd dat Weghorst de selectie een flinke boost kan geven met zijn mentaliteit. Ajax wil namelijk graag een nieuwe topsportcultuur introduceren. Ondertussen is Weghorst nog altijd speler van Burnley. In de eerste twee Championship-duels van het seizoen van die club mocht de aanvalsleider uit Borne invallen.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!