Derksen cynisch over transfer Weghorst naar Ajax

Derksen uit twijfels: 'Vroeger had hij niet mee willen doen bij Ajax'

28 augustus om 06:45
Laatste update: 28 augustus om 07:20

Dat Wout Weghorst nu echt hard op weg is naar Ajax, zorgt voor gefronste wenkbrauwen bij Johan Derksen. De analist van Vandaag Inside is niet onder de indruk van de 32-jarige Oranje-international en oordeelt dat middelmaat troef is in Amsterdam.

De Telegraaf pakte dinsdagavond uit met het nieuws dat Ajax en Weghorst akkoord zijn over een contract tot medio 2026. Een deal met Burnley is bovendien 'een kwestie van tijd'. "Ja, een echte Ajax-speler hè. Fijne techniek, goed overzicht", reageert een cynische Derksen bij Vandaag Inside. "Maar luister, iedereen kan nu bij Ajax spelen, want het is middelmaat troef", gaat hij verder.

"Die jongen valt nu niet uit de toon, maar vroeger had hij niet mee willen doen", meent Derksen. "Dan zou hij bij positiespelletjes altijd in het midden staan. Maar nu kan iedere boerenlul bij Ajax spelen."

René van der Gijp is iets positiever. "Het past wel, als ze hem duidelijk hebben gemaakt dat hij gewoon tweede spits is. Laten we hopen dat ze dat hebben gedaan. In Brian Brobbey zit het kapitaal." Derksen vreest evenwel dat Weghorst daar te 'eerzuchtig' voor is. 

Toch beaamt ook Derksen dat de 38-voudig international in een bepaalde rol van waarde kan zijn. "Het is niet zo dat hij een oogverblindend goede voetballer is. Op basis van zijn wilskracht en doorzettingsvermogen is hij vaak hartstikke nuttig om iets te forceren. Maar als ik Weghorst was, dan zou ik liever bij Twente tekenen. Daar heb je gegarandeerd een basisplaats, in je eigen omgeving en je wordt geadoreerd. Bij Ajax is het nog maar de vraag of hij begint of als pinchhitter wordt gebruikt."

Volgens Voetbal International wordt Weghorst woensdag al in Amsterdam verwacht voor de medische keuring. Hoeveel Ajax voor hem gaat betalen, is nog niet duidelijk.