Koopmeiners van Atalanta naar Juventus

Officieel: Koopmeiners heeft droomtransfer naar Juventus te pakken

28 augustus om 21:30
Laatste update: 28 augustus om 21:30

Teun Koopmeiners heeft zijn transfer naar Juventus te pakken. De Italiaanse grootmacht maakte de overstap woensdag wereldkundig. De Oude Dame betaalt naar verluidt 52 miljoen euro exclusief bonussen voor de Oranje-international.

Al de hele transferzomer zat de transfer van Koopmeiners eraan te komen, maar nu is het zo ver. Juventus en Atalanta Bergamo maken melding van de overstap van de middenvelder naar De Oude Dame. Juve betaalt om en nabij de 52 miljoen euro en daar kan nog zeven miljoen euro bijkomen via bonussen. Koopmeiners tekent voor vijf jaar en gaat naar verluidt vier miljoen per jaar verdienen in Turijn. Daarmee is de soap rondom de Oranje-international definitief ten einde.

De 26-jarige spelverdeler wachtte al weken op zijn transfer naar Juventus. Lang hield Atalanta Bergamo de overstap tegen. Uiteindelijk zwichtte de club van Marten de Roon, mede door het feit dat Koopmeiners besloot niet meer in actie te komen voor de Europa League-winnaar. De middenvelder maakte daardoor nog geen minuten dit seizoen.

Door deze transfer mag Koopmeiners zich nu definitief een van de duurste middenvelders ooit in de Serie A noemen. De middenvelder doorliep de jeugdopleiding van AZ en liet de Alkmaarders in 2021 achter zich voor een transfer naar Atalanta. Door de megatransfer mag AZ naar verluidt zeven tot negen miljoen euro bijschrijven dankzij een doorverkooppercentage en opleidingsvergoeding.