'Feyenoord huurt Juventus-verdediger (21) met optie tot koop'

'Feyenoord overtuigt Juventus en huurt lange verdediger (21) met optie tot koop'

27 augustus om 11:10
Laatste update: 27 augustus om 11:33

Feyenoord staat op het punt zich te versterken met een Uruguayaanse verdediger van Juventus. De talentvolle Facundo González komt volgens transferexpert Gianluca Di Marzio op huurbasis naar De Kuip, met een optie tot koop.

Feyenoord en Juventus zouden dinsdag overeenstemming hebben bereikt over González. De 1.93 meter verdediger wordt in eerste instantie gehuurd, met een optie tot koop van zes miljoen euro. De optie kan verplicht worden als hij een bepaald aantal wedstrijden speelt. Ook De Telegraaf maakt inmiddels melding van de aanstaande transferslag. González arriveert dinsdag al in Rotterdam.

De mogelijke komst van de Uruguayaan, die als back-up moet dienen voor Dávid Hancko, kwam maandagavond voor het eerst aan het licht via 1908. Hij staat nog twee jaar onder contract bij Juventus, dat hem in 2023 wegplukte bij Valencia CF. Vorig seizoen speelde de 21-jarige linkspoot op huurbasis voor Sampdoria in de Serie B.

Feyenoord hoopt in de slotdagen van de transferperiode, die in Nederland duurt tot en met maandag 2 september, nog meer spelers binnen te hengelen. Levski Sofia-doelman Plamen Andreev moet Justin Bijlow vervangen, terwijl Feyenoord probeert Boubacar Traoré over te nemen van Wolverhampton Wanderers.

Een vertrek van Santiago Gimenez en ook Lutsharel Geertruida en Hancko is nog niet uitgesloten. Justin Bijlow zal spoedig tekenen bij Southampton FC.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!