'Feyenoord heeft opvolger Bijlow binnen en betaalt anderhalf miljoen euro'

'Feyenoord heeft opvolger Bijlow binnen en betaalt anderhalf miljoen euro'

26 augustus om 23:20
Laatste update: 27 augustus om 10:34

Feyenoord is dicht bij de komst van Plamen Andreev. De negentienjarige doelman vliegt woensdag naar Rotterdam voor een medische keuring, zo melden meerdere Bulgaarse media.

Feyenoord zou volgens Gong.bg anderhalf miljoen euro betalen aan Levski Sofia voor de diensten van de Bulgaarse keeper, die bij zijn club over een contract tot de zomer van 2026 beschikt. Andreev moet de opvolger worden van Justin Bijlow, die naar Southampton vertrekt. Bijlow laat Feyenoord achter zich, nu hij Timon Wellenreuther voor zich moet dulden. Naar verluidt heeft Andreev de training bij zijn club op maandag gestaakt, om te voorkomen dat een eventuele blessure roet in het eten gooit.

Keeperstrainer Jyri Nieminen zorgde ervoor dat Andreev op de radar kwam bij Feyenoord. De jonge doelman maakte in Bulgarije de overstap vanuit de jeugdopleiding van Botev 57 naar Levski Sofia, waar hij uiteindelijk zijn definitieve doorbraak beleefde. Inmiddels heeft de jonge doelman 89 officiële duels achter zijn naam staan, waarin hij 53 keer de nul wist te houden.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!