'Koopmeiners vertrekt naar Juventus'

'Doorbraak: Koopmeiners krijgt groen licht en gaat voor megabedrag naar Juve'

27 augustus om 10:51
Laatste update: 27 augustus om 11:23

Witte rook is in zicht: Teun Koopmeiners is nu heel dichtbij de overstap van Atalanta naar Juventus. De Oranje-international ondergaat woensdag de medische keuring in Turijn.

Juventus en Atalanta zijn tot een akkoord gekomen, melden diverse media. De Italiaanse grootmacht betaalt 52 miljoen euro voor Koopmeiners. Hier kan nog zeven miljoen euro aan bonussen bijkomen. De club uit Bergamo heeft na een lange soap eindelijk groen licht gegeven voor de transfer. Koopmeiners gaat voor vijf jaar tekenen bij De Oude Dame, dat een jaarsalaris van vier miljoen euro biedt.

De 26-jarige middenvelder wacht al weken tot hij de overstap naar Juventus kan maken, maar Atalanta blokkeerder de megatransfer. Koopmeiners besloot daarop om niet meer in actie te willen komen voor de Italiaanse club. De Oranje-international zat daardoor thuis en speelde nog geen officiële minuut dit seizoen.

Koopmeiners wordt door dit akkoord een van de duurste middenvelders ooit in de Serie A. Paul Pogba is de duurste: de Fransman verruilde Juventus in 2016 voor 105 miljoen euro voor Manchester United. 

De middenvelder doorliep de jeugdopleiding van AZ, brak door in het eerste en werd aanvoerder van de Alkmaarders. In 2021 vertrok hij voor veertien miljoen euro naar Atalanta. Voor de Italiaanse ploeg speelde hij 129 wedstrijden. Hierin wist hij 29 keer te scoren en vijftien assists te geven. Ook won hij met Atalanta vorig seizoen de Europa League.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!