'Nottingham geeft komst Gimenez niet op'

'Nottingham Forest hoopt door naderende transfer nog altijd op komst Gimenez'

27 augustus om 09:29
Laatste update: 27 augustus om 10:56

Santiago Gimenez ziet het niet zitten, maar Nottingham Forest heeft de hoop op de komst van de Feyenoord-spits nog altijd niet opgegeven. Dat meldt Sky Sports. Het heeft alles te maken met de naderende transfer van Eddie Nketiah.

Er ligt voor Gimenez een meerjarig contract met een salaris van om en nabij de vijf miljoen per jaar klaar bij Nottingham Forest, maar dat is tot op heden niet genoeg om hem te overtuigen van een transfer. Maandag kwam naar buiten dat de spits liever in de Eredivisie blijft in plaats van te vertrekken naar een degradatiekandidaat in Engeland. Feyenoord zag daardoor een recordbedrag van ongeveer 33 miljoen euro afketsen.

Toch heeft Nottingham Forest de hoop nog niet opgegeven. Dat heeft alles te maken met de naderende transfer van Eddie Nketiah van Arsenal naar Crystal Palace. De spits stond ook op het lijstje van Forest. Met Gimenez lijkt er nu nog maar één toptarget over voor de Premier League-club. Volgens het Braziliaanse kanaal Vene Casagrande hebben The Tricky Trees ook Flamengo-aanvaller Pedro in het vizier. Er zou een bod van twintig miljoen euro zijn gedaan.

Ondertussen wordt Gimenez ook in verband gebracht met Bayer Leverkusen. Na het afwijzen van Forest werd al duidelijk dat de Mexicaanse spits nog steeds zijn opties onderzoekt. Een transfer naar de top van de Bundesliga zou Gimenez wél zien zitten.

Gimenez heeft nog een contract tot medio 2027 bij Feyenoord. De Rotterdammers laten de spits enkel voor een recordbedrag vertrekken. Dat staat nu op naam van Mats Wieffer, die voor 32 miljoen euro naar Brighton & Hove Albion vertrok.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!