'Forbs wisselt van zaakwaarnemer'

'Ajax-winger wisselt van zaakwaarnemer, Premier League-clubs monitoren situatie'

27 augustus om 07:59
Laatste update: 27 augustus om 10:45

Carlos Forbs is van zaakwaarnemer gewisseld, meldt Fabrizio Romano. Sports CMG behartigt vanaf nu de zaken van de Ajax-aanvaller, die nadrukkelijk in de gaten wordt gehouden door verschillende clubs in Europa.

Romano meldt dat de belangen van Forbs vanaf nu behartigt worden door Sports CMG. De aanvaller van Ajax komt over van PCR Sports. Sports CMG doet zaken voor spelers als Paul Onuachu (Southampton). Extra saillant: ook Gary O'Neil wordt begeleid door het managementbureau. Hij is de manager van Wolverhampton Wanderers, dat interesse heeft in Forbs.

Sports CMG mag samen met Ajax en Forbs gaan onderzoeken of er nog een transfer mogelijk is in de laatste week van de transferwindow. Meerdere Premier League-clubs houden de situatie nauwlettend in de gaten. Maar er zijn meer kapers op de kust. Eerder werd Forbs nadrukkelijk in verband gebracht met Wolves, waar hij de naar Chelsea vertrokken Pedro Neto zou moeten vervangen.

De Telegraaf meldde dinsdag al dat Ajax Forbs nog hoopt te slijten aan een Engelse club. De Amsterdammers kampen met een lege portemonnee en hopen met het vertrek van onder meer de linksbuiten voldoende geld binnen te halen om Wout Weghorst aan te kunnen trekken. Door de homegrown-status van Forbs is de aanvaller interessant voor clubs uit Engeland. 

Forbs werd vorige zomer door Sven Mislintat voor veertien miljoen euro overgenomen van Manchester City. De Portugees tekende een contract tot medio 2028 bij Ajax en vertegenwoordigt een marktwaarde van acht miljoen euro.