'Ajax sluit exit Brobbey niet uit'

'Ajax kampt met lege portemonnee, last-minute exit Brobbey niet meer uitgesloten'

27 augustus om 07:03
Laatste update: 27 augustus om 10:40

Ajax kampt nog altijd met een lege portemonnee voor inkomende transfers. Alleen voor de komst van Wout Weghorst lijkt een uitzondering te worden gemaakt, terwijl zelfs een last-minute verkoop van Brian Brobbey niet meer wordt uitgesloten. Dat meldt De Telegraaf

Ajax kan pas handelen als er minimaal één verkoop plaatsvindt. De Amsterdammers azen op Weghorst, die moet worden overgenomen van Burnley, maar door een lege portemonnee vond die transfer nog altijd geen doorgang. Alex Kroes en co. hopen op een exit van Silvano Vos naar AC Milan en Carlos Forbs en Chuba Akpom moeten in Engeland worden gesleten. Een 'last-minute' verkoop van Steven Bergwijn, Diant Ramaj en zelfs Brian Brobbey wordt niet uitgesloten.

Zodra er geld binnen is wordt alles op alles gezet om Weghorst binnen te halen. Mogelijk wordt er zelfs een uitzondering gemaakt voor de komst van de Oranje-international. Als de slotweek van de transfermarkt voor Ajax onverwachts stil blijft, dan gaan de Amsterdammers een puzzel leggen om de Burnley-spits in ieder geval naar de Johan Cruijff Arena halen. Mochten er uitgaande transfers worden gerealiseerd, dan wil Ajax daar nog een aantal huurspelers, transfervrije opties en andere buitenkansjes aan toevoegen. 

De uitgaande transfers van Georges Mikautadze (FC Metz), Francisco Conceiçao (FC Porto), Gerónimo Rulli (Olympique Marseille) en Jorge Sanchez (Cruz Azul), terwijl Borna Sosa (Torino) en Jakov Medic (Bochum) werden verhuurd, leverden tot nu toe 30,5 miljoen euro aan transfersommen op en dertien miljoen euro aan salarisbesparing. Tot nu toe werden alleen Bertrand Traoré en Daniele Rugani aan de selectie toegevoegd. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!