Gullit over Zerrouki bij Feyenoord

Gullit uit Feyenoord-zorgen: 'Sorry voor hem, maar hij is te langzaam'

26 augustus om 21:04

Ramiz Zerrouki komt momenteel tekort voor het niveau van Feyenoord, meent Ruud Gullit. De voormalig Ballon d'Or-winnaar stelt dat de 26-jarige middenvelder te traag handelt.

"Ik maak me zorgen om het middenveld". zegt Gullit bij Rondo op Ziggo Sport. Feyenoord speelde afgelopen zondag met 1-1 gelijk tegen Sparta Rotterdam. Volgens Gullit liet Feyenoord de bal veel te traag rondgaan. "Zerrouki... Ik weet het niet. Zijn handelingssnelheid is zo laag. Mats Wieffer had nog de power. Nu hij er moet staan... Ik maak me een beetje zorgen."

"Ik vind het vervelend voor hem, maar het is allemaal net te langzaam", gaat Gullit verder over Zerrouki. "Hij is steeds nét te laat." Het leverde de controleur vlak na de gelijkmaker op Het Kasteel een tweede gele kaart, en dus rood, op. "Sorry voor hem, maar het is te langzaam. De handelingssnelheid moet echt omhoog."

Gullit krijgt bijval van Rafael van der Vaart. "Bij FC Twente was hij de man, dan ga je daar naar voetballen", zegt hij. "Dan kom je bij Feyenoord en merk je op de eerte training: oh, ze zijn even goed als ik, of misschien wel beter. Het ziet er allemaal stijfjes uit."