'Soap rond Gimenez: Forest misleidt, Feyenoord wacht géén 33 miljoen'

'Soap rond Gimenez: Nottingham Forest misleidt, Feyenoord wacht géén 33 miljoen'

25 augustus om 23:24
Laatste update: 26 augustus om 06:44

Het bod van Nottingham Forest op Santiago Gimenez komt 'totaal niet in de buurt' van 33 miljoen euro. Met dat nieuws pakt De Telegraaf zondagavond uit. Feyenoord lijkt niet geneigd om de Mexicaanse spits onder de huidige voorwaarden te verkopen.

Zondagavond kwam via Fabrizio Romano naar buiten dat Nottingham Forest een derde bieding ter waarde van 33 miljoen euro heeft gedaan op Gimenez. Dat bedrag is echter 'alleen voor de bühne', schrijft De Telegraaf. 'In werkelijkheid komt het bod totaal niet in de buurt van de 33 miljoen euro.'

Het megabod uit Engeland bestaat voor een deel uit bonussen en daar zit de crux: die zouden nauwelijks te realiseren zijn. Voor Feyenoord is het dan ook niet interessant om het serieus in overweging te nemen. Dat staat haaks op eerdere berichtgeving. Diverse media meldden zondagavond juist dat Feyenoord niet direct 'nee' heeft gezegd tegen Nottingham Forest.

Om de bonussen in werking te laten treden, moet de Premier League-club enerzijds 'extreem goed' presteren in de competitie en anderzijds moet Gimenez boven zichzelf uitstijgen. 'Daarom kan op dit moment op geen enkele manier het transferrecord worden gebroken', aldus De Telegraaf, dat spreekt van 'misleiding' vanuit Engeland.

Het huidige verkooprecord van Feyenoord staat op 32 miljoen euro. Mats Wieffer ging voor dat bedrag naar Brighton & Hove Albion. In de komende 48 uur zal duidelijk worden welke kant het opgaat met Gimenez. Maandagochtend staat er een gesprek met de clubleiding gepland.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!