Verweij over doorgaan van De Klassieker

Verweij heeft verzoek in aanloop naar Klassieker: 'Dan kan er gespeeld worden'

26 augustus om 17:13

Mike Verweij hoopt dat De Klassieker aanstaande zondag 'gewoon' gespeeld kan worden, ondanks afwezigheid van de politie. De verslaggever van De Telegraaf hoopt dat alles met stewards opgelost kan worden en doet ook een speciaal verzoek aan de fanatieke Feyenoord-aanhang.

Zoals bekend is het nog maar sterk de vraag of de Klassieker tussen Feyenoord en Ajax op zondag 1 september door kan gaan. Bij de wedstrijd in De Kuip is geen politie aanwezig. De bal ligt nu bij de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb, om te beslissen of de risicowedstrijd ook zonder politie kan worden gespeeld.

In de podcast Kick-off wordt er gehoopt dat De Klassieker in ieder geval 'gewoon' doorgaat. "In feite zou er geen politie aanwezig hoeven zijn, want er zijn geen uitsupporters", stelt Verweij. "Maar als je ziet wat er gebeurt als de bus van Ajax aankomt... Twee jaar geleden moest de bus zelfs omrijden omdat er zoveel dreiging was", houdt de journalist echter een slag om de arm.

"Als de Feyenoord-fans zich kunnen gedragen en die bus normaal naar het stadion laten rijden, dan lijkt het mij geen probleem", gaat Verweij verder alvorens hij de harde kern van de Rotterdammers aanspoort. "Als zij nou zeggen: deze Klassieker is ons zo gigantisch veel waard en wij zorgen dat de bus van Ajax veilig binnenkomt, dan is er niks aan de hand."