Geen politie bij Feyenoord - Ajax: Klassieker op losse schroeven

Geen politie bij Feyenoord - Ajax: Klassieker op losse schroeven

26 augustus om 09:10
Laatste update: 26 augustus om 09:17

Het is sterk de vraag of de Klassieker tussen Feyenoord en Ajax komende zondag door kan gaan. Bij de wedstrijd in De Kuip is geen politie aanwezig. De bal ligt nu bij de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb.

De politiebonden voeren actie voor een betere pensioenregeling en grijpen voetbalwedstrijden aan om hun boodschap over te brengen. Zoals de zaken er nu voorstaan, zullen er tijdens Feyenoord - Ajax géén agenten aanwezig zijn en dat legt een bom onder het doorgaan van de Klassieker.

"Politiemensen zijn voor deze wedstrijd de hele dag niet beschikbaar en gaan zich verzamelen voor een speciale vakbondsbijeenkomst op afstand van de Rotterdamse Kuip", zegt woordvoerder Maarten Brink van de vier gezamenlijke politiebonden tegen De Telegraaf.

Het is nu aan Aboutaleb om te bepalen of de risicowedstrijd ook zonder politie kan worden gespeeld. Bij de Klassieker zijn overigens al jaren geen uitsupporters meer welkom. Toch is grootschalige politie-inzet nodig. De KNVB noemde het eerder al 'jammer' dat het voetbal betrokken wordt bij de politiestakingen.

De politie voert al maanden actie voor een beter vroegpensioen. Die acties gaan door, omdat de regering volgens het Landelijk Actiecentrum Politieacties geen signalen geeft dat er wordt gewerkt aan 'een fatsoenlijk vroegpensioen'.