Wålemark op huurbasis naar Lech Poznan

Feyenoord maakt huurtransfer van Walemark met optie tot koop officieel

26 augustus om 14:48
Laatste update: 26 augustus om 15:08

Patrick Walemark gaat Feyenoord opnieuw op huurbasis verlaten. Dat maakt de Poolse club Lech Poznan, de bestemming van Walemark, bekend via de officiële kanalen. De 22-jarige Zweed zal spoedig gepresenteerd worden, mits hij zijn medische keuring doorstaat. 

Walemark heeft zijn medische keuring maandagochtend doorlopen in Polen. Als alle resultaten naar wens zijn, zal hij op huurbasis de overstap maken naar Lech Poznan. De Polen hebben tevens een optie tot koop bedongen in de deal. Om welke transfersom het gaat, is nog niet bekend. Zijn huidige marktwaarde wordt geschat op 2,5 miljoen euro.

Feyenoord nam de buitenspeler in 2022 over van het Zweedse BK Häcken voor ruim drie miljoen euro. Hij speelde 36 wedstrijden voor Feyenoord, maar kon nooit een definitieve basisplaats afdwingen. Afgelopen seizoen verhuurden de Rotterdammers hem aan SC Heerenveen, waar hij wél geregeld basisspeler was. In Friesland kwam hij tot drie doelpunten en vier assists in 25 optredens. 

Walemark kwam niet in de plannen voor van Feyenoord-coach Brian Priske en mocht zodoende vertrekken. In Polen zal hij strijden om het behalen van de landstitel.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!