'Feyenoord verhuurt Wålemark mét optie tot koop'

'Feyenoord verhuurt miljoenenaankoop mét optie tot koop'

26 augustus om 01:01
Laatste update: 26 augustus om 07:35

Feyenoord gaat Patrik Wålemark verhuren mét koopoptie, zo meldt 1908. De Zweed, die gesignaleerd is in het stadion van de Polen, zal voor één seizoen verhuurd worden, waarna Lech Poznán de kans krijgt om de buitenspeler definitief over te nemen.

Het bedrag waarvoor Lech Poznán Wålemark zou mogen overnemen na de huurperiode, is nog niet bekend. Naar verluidt ligt het bedrag echter 'binnen realistische mogelijkheden'. Het medium meldt tevens dat Sturm Graz nog getracht heeft de deal te kapen, maar de inspanningen van de Oostenrijkers bleken tevergeefs. De Zweed geeft namelijk de voorkeur aan een transfer naar Polen.

Feyenoord haalde Wålemark in januari 2022 binnen. Er werd 3,25 miljoen euro betaald voor de diensten van de rechtsbuiten, die overkwam van BK Häcken. Van een doorbraak in de Kuip kwam het niet. In 36 wedstrijden voor Feyenoord kwam Wålemark tot drie doelpunten en drie assists. Bij Feyenoord beschikt de aanvaller over een contract dat nog tot de zomer van 2026 doorloopt. In het afgelopen seizoen werd de aanvaller verhuurd aan sc Heerenveen.