'Liverpool haalt nieuwe doelman binnen: EK-uitblinker direct verhuurd'

'Slot heeft eerste aankoop binnen, maar verwelkomt EK-uitblinker pas over jaar'

26 augustus om 14:26
Laatste update: 26 augustus om 15:07

Giorgi Mamardashvili is hard op weg naar Liverpool, zo meldt Fabrizio Romano met zijn welbekende 'here we go'. De club van Arne Slot betaalt naar verluidt een bedrag van 35 miljoen euro, plus een doorverkooppercentage. In het huidige seizoen zal de doelman echter nog voor Valencia spelen.

Mamardashvili wordt bij Liverpool gezien als de keeper voor de toekomst en zal daarom dit seizoen nog in Valencia blijven. De Georgiër, die naam maakte op het EK, ondergaat maandag zijn medische keuring op Anfield en zal zich voor zes jaar verbinden aan Liverpool, dat een vast bedrag van dertig miljoen euro overmaakt, exclusief vijf miljoen aan bonussen. Bovendien bedingt Valencia een doorverkooppercentage van tien procent.

Eerder leek Liverpool nog van plan om Mamardashvili een jaar in de Premier League te stallen, bij Bournemouth. Het is echter Valencia dat nog een seizoen over hem kan beschikken. Bij Liverpool staat momenteel Alisson Becker onder de lat, in wie Slot zijn eerste doelman ziet. Naast de Braziliaan beschikt de club ook nog over Caoimhín Kelleher, Harvey Davies en Vítezslav Jaros als opties voor in het doel.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!