Van Hooijdonk hekelt gedrag Lang: 'Lijkt wel een onhandelbaar kind'

Van Hooijdonkt kraakt 'onhandelbaar kind' Lang: 'Wat gaat er in je hoofd om?'

26 augustus om 08:15
Laatste update: 26 augustus om 07:35

Noa Lang heeft zich niet populair gemaakt na zijn wissel in de uitwedstrijd van PSV tegen Almere City FC (1-7). Peter Bosz noemde het gedrag van de aanvaller 'een beetje raar' en Studio Voetbal-analist Pierre van Hooijdonk gaat nog een stapje verder.

Lang werd in Almere na een uur gewisseld en maakte een hoop misbaar. Op weg naar de bank schopte hij een microfoon om en ook een krat met bidons moest het ontgelden. "Ik probeer altijd een beetje door de typetjes heen te kijken. Ik vind hem echt een geweldige speler, maar dit gedrag... Ik word daar zo vreselijk moe van", reageert Van Hooijdonk zondagavond.

"Het lijkt wel een onhandelbaar kind", constateert de voormalige spits, die aanhaalt dat Lang door blessures van ver moet komen. "Als je dat zelf niet begrijpt en ook nog eens veertig tot honderd meter hebt om even tot bezinning te komen. Dan denk ik wel: wat gaat er nou in je hoofd om? Maar dat is de maatschappij van tegenwoordig, lekker met zachte handschoentjes behandelen."

Dat Couhaib Driouech, die voor Lang in het veld kwam, scoorde en een assist gaf, vond Rafael van der Vaart 'vooral leuk'. "Ik hoop dat Lang zich een beetje schaamt voor zijn gedrag."