Hiddink kritisch op Lang

Hiddink kraakt gefrustreerde Lang: 'Ga lekker naar de kleedkamer vriend'

25 augustus om 11:35

Guus Hiddink vindt de reactie van Noa Lang na zijn wissel bij Almere City-PSV niet door de beugel kunnen. Volgens de oud-trainer heeft iedereen recht op zijn 'gekheid', maar het gedrag van de aanvaller ging te ver. Bij Goedemorgen Eredivisie van ESPN wordt geconcludeerd dat de linksbuiten nog steeds kampt met zijn blessure-trauma.

"Ik vind het niet kunnen", steekt Hiddink van wal. "Of hij moet zich zo uiten omdat hij niet tevreden was over zijn eerste zestig minuten, waarin hij nauwelijks aan bod kwam. Tegen Almere. Als je in zijn voordeel wil praten kan je het zo uitleggen. Ietwat ironisch eerlijk gezegd."

Mario Been vraagt zich hardop af of dit zelfkritiek was van Lang. "Nee", reageert Hiddink. Been merkt op dat de aanvaller Peter Bosz ook geen handje geeft na zijn wissel. "Hier moet je hem gelijk op aanspreken", vindt Hiddink. "Dit doe je niet. Of je zegt: ga lekker naar de kleedkamer vriend. Tien seconden kun je boos zijn. Ik ben ook weleens boos geweest toen ik gewisseld werd."

Het is volgens Been helemaal niet gek dat Bosz de aanvaller wisselde. "Hij zat ook niet lekker in de wedstrijd. De stand was ook dusdanig oke. Driouech valt fantastisch in met een goal en twee assists." Ralf Seuntjens vindt dat Lang na zijn blessure nog niet in vorm is. "Misschien is het iets mentaals met zijn hamstring. Ik heb nog niet de oude Noa Lang gezien. Hoe hij vorig jaar begon was genieten."

"Hij heeft natuurlijk een halfjaar gekwakkeld", haakt Hans Kraay jr. in. "Een paar weken geleden zei hij nog dat hij een soort trauma heeft opgelopen. Dat zit nog in zijn hoofd. Misschien heeft dat ermee te maken dat hij net wat minder flitsend en dynamisch is." Hiddink begrijpt de mentale problemen bij Lang, maar er zijn grenzen. "Iedereen heeft recht op zijn gekheid natuurlijk, maar het kan ook iets te ver gaan."