Slot oogst lof met eerste thuiszege: 'Een Manchester City-performance'

Slot oogst lof met eerste thuiszege: 'Publiek reageerde uitzinnig op Slot-ball'

25 augustus om 22:35

De Engelse pers is positief over het Liverpool van Arne Slot, na de 2-0 thuiszege op Brentford van zondag. Er wordt gerept over vlagen van 'prime Slot-ball', maar ook over de degelijkheid waarmee Liverpool de wedstrijd naar zich toe wist te trekken.

Jamie Carragher reageerde bij Sky Sports enthousiast op het spel onder Slot. "Het was als een Manchester City-performance. Het zal misschien niet zo overweldigend zijn als onder Jürgen Klopp, maar het publiek wist vandaag na de 2-0 dat de wedstrijd gespeeld was", stelt de oud-verdediger.

The Mirror constateert dat het voetbal van Liverpool onder Arne Slot ver verwijderd is van het 'heavy metal voetbal' dat onder Jürgen Klopp werd gespeeld, maar ziet wel heil in de speelwijze van de oefenmeester. 'Het is subtieler, aantrekkelijk om naar te kijken en de passing was exceptioneel. Liverpool beëindigde de wedstrijd met een succespercentage van 92% in de passing. Het hoogste percentage sinds het gemeten wordt.' Dat Liverpool ondanks negentien doelpogingen 'slechts' twee doelpunten maakten, lag volgens het medium onder meer aan een Nederlander: 'Dat de score niet hoger opliep was te danken aan heldhaftig verdedigen en aan enkele fraaie reddingen van Mark Flekken.'

Volgens Goal.com waren de toeschouwers op Anfield getuige van een reguliere overwinning, die Slot vooral in staat stelde om enkele spelers wat rust te bieden. 'Een degelijke thuiszege. De stand bood Slot de kans om zijn sleutelspelers vroegtijdig naar de kant te halen', stelt het medium, dat de trainer beoordeelt met een 6.

'Na een uur was er Slot-ball van de bovenste plank te zien en reageerde het publiek uitzinnig', schrijft The Guardian. De krant blikt alvast vooruit op het treffen met het Manchester United van Erik ten Hag en ziet nog wel wat aandachtspunten voor Slot. 'Slot heeft een goede start, maar het middenveld en de verdediging vereisen nog wat aandacht van de Nederlander', klinkt het. Over de offensieve kwaliteiten van Liverpool maakt het medium zich echter geen zorgen. 'De aanval is dodelijk.'

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!