'Stewart ook op tribune voor Doekhi, die eveneens in beeld is bij PSV'

'Stewart ook op tribune voor Doekhi, die eveneens in beeld is bij PSV'

25 augustus om 17:40
Laatste update: 25 augustus om 17:52

Danilho Doekhi behoort ook tot de verdedigers die in beeld zijn bij PSV, zo weet De Telegraaf. De stopper van Union Berlin is afgelopen weekend bekeken door technisch directeur Earnest Stewart en geldt als één van de alternatieven voor Ko Itakura.

Het verhaal is bekend: na de exit van Jordan Teze moet PSV in het slot van de transferwindow hard op zoek naar verdedigers, zeker doordat de Eindhovenaren al een stopper moesten hebben. Na de afgeketste Sepp van den Berg-transfer geldt Itakura nu als het belangrijkste target voor die positie. PSV kijkt echter ook alvast verder en denkt daarbij aan Doekhi: als Itakura niet haalbaar blijkt, komt de geboren Amsterdammer mogelijk in beeld in Eindhoven.

PSV zou al een bod van 11,5 miljoen euro hebben uitgebracht op de Japanner, die een verleden heeft bij FC Groningen. Zijn club Borussia Mönchengladbach wil echter pas praten bij biedingen van vijftien miljoen of hoger. Stewart zat vrijdag op de tribune bij het treffen tussen Gladbach en Bayer Leverkusen (2-3) voor Itakura. Een dag later reisde hij af naar het stadion van FSV Mainz 05 voor Doekhi, die daar met Union met 1-1 gelijkspeelde.

De 26-jarige Doekhi lijkt een relatief goedkope optie voor PSV. Het opleidingsproduct van Ajax heeft nog maar één jaar contract bij Union, waardoor de Eindhovenaren naar verwachting zo'n tien miljoen euro voor hem op tafel zouden moeten leggen. SS Lazio en VfB Stuttgart zouden ook een oogje hebben op Doekhi.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!