Mikayil Faye van Barça naar Stade Rennes

PSV vist definitief achter het net: Barcelona bevestigt akkoord met Stade Rennes

25 augustus om 12:03

Mikayil Faye maakt de overstap van FC Barcelona naar Stade Rennes. De Catalanen hebben de transfer wereldkundig gemaakt via de officiële kanalen. PSV was in de markt voor de Senegalees, maar de Eindhovenaren vissen nu definitief achter het net. 

Stade Rennes betaalt 10,3 miljoen euro voor Faye. FC Barcelona heeft een terugkoopclausule van 25 miljoen euro op laten nemen in het contract. Bovendien is er een doorverkooppercentage van dertig procent bedongen door de Catalanen. Faye tekent een meerjarig contract bij de Franse Ligue 1-club en wordt ploeggenoot van Hans Hateboer.

FC Barcelona is Faye dankbaar voor de bewezen diensten. 'De club spreekt publiekelijk haar dankbaarheid uit aan Faye voor zijn inzet en toewijding en wenst hem veel geluk en succes in de toekomst, zowel persoonlijk als professioneel', schrijven de Catalanen op de clubsite.

Woensdag werd nog duidelijk dat PSV concreet geïnteresseerd was in Faye. De Eindhovenaren zouden een bod van in totaal dertien miljoen euro hebben uitgebracht op de Senegalees. Ook PSV stond open voor een terugkoopclausule en een doorverkooppercentage, maar Stade Rennes komt in de strijd om het twintigjarige talent uiteindelijk als winnaar uit de bus.

Het mislopen van Faye is een hard gelag voor PSV. De Eindhovenaren zijn nog altijd op zoek naar versterkingen voor de achterhoede. Eerder zagen Earnest Stewart en co. met Sepp van den Berg een ander toptarget al niet voor PSV kiezen. Hij vertrok naar Brentford. Ko Itakura geldt nu als de belangrijkste optie voor het centrum van PSV.