FC Groningen en AZ komen niet tot scoren

FC Groningen en AZ komen in bloedeloos gelijkspel niet tot scoren

25 augustus om 14:10
Laatste update: 25 augustus om 14:11

FC Groningen heeft in eigen huis met 0-0 gelijkgespeeld tegen AZ. Beide teams wisten geen overtuigend spel op de mat te leggen.

De eerste kansen van de wedstrijd waren voor AZ. Na zeven minuten spelen kopte David Møller Wolfe een bal in de handen van Groningen-keeper Etienne Vaessen. Dik tien minuten later kwam Ibrahim Sadiq door aan rechterkant. Hij schoot de bal vanuit een moeilijke hoek naast de goal. Tot woede van Troy Parrott. De spits stond vrij, maar werd over het hoofd gezien.

De volledige eerste helft had Groningen weinig te zeggen. Maar de Alkmaarders wisten niet tot scoren te komen. Terwijl de thuisploeg nog geen enkel schot op doel had, gingen beide ploegen met de brilstand op het bord de rust in.

Pas na de theepauze kwam Groningen tot een kans en dit was meteen een grote. Romano Postema kreeg de bal van dichtbij niet langs de goed uitkomende AZ-keeper Owusu.

In de loop van de tweede helft werd er verder vrij weinig gecreëerd en een spektakel bleef uit. Zo eindigde het duel in een bloedeloos gelijkspel en was het voor beide ploegen het eerste puntenverlies van het seizoen. De Groningers bezetten hierdoor momenteel de tweede plek in de Eredivisie terwijl AZ op de vierde plaats te vinden is.