'Naam oude bekende van Groningen valt bij PSV in grote defensieve zoektocht'

'Naam oude bekende van Groningen valt bij PSV in grote defensieve zoektocht'

20 augustus om 22:53
Laatste update: 21 augustus om 22:16

Ko Itakura is op de radar verschenen bij PSV. Dat schrijven het Eindhovens Dagblad en Voetbal International. De Eindhovenaren zijn naarstig op zoek naar nieuwe verdedigers, terwijl Sepp van den Berg definitief niet naar Eindhoven komt.

PSV wil al langer een nieuwe centrale verdediger in huis halen, terwijl de Eindhovenaren door de exit van Jordan Teze en het mogelijke vertrek van Olivier Boscagli waarschijnlijk nog meer versterkingen voor de laatste lijn moeten gaan zoeken. Lange tijd hoopte PSV op Van den Berg als nieuwe centrale verdediger, maar dinsdagavond werd definitief duidelijk dat dat niet gaat gebeuren. Daardoor schakelt de landskampioen nu definitief door.

Eerder werd Adamo Nagalo van FC Nordsjaelland al genoemd als optie om het hart van de PSV-defensie te versterken. Nu laten het ED en VI ook de naam van Itakura vallen. De Japanner maakte tussen 2019 en 2021 nog indruk bij FC Groningen als huurling van Manchester City. Nu is Itakura al twee jaar speler van Borussia Mönchengladbach. Daar is hij normaliter een basisspeler.

Het is niet duidelijk hoe concreet PSV nu is voor Itakura. Naar verluidt heeft hij een clausule ter waarde van tien tot vijftien miljoen euro in zijn contract staan. De verbintenis van Itakura bij Gladbach loopt nog twee jaar door.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!