Engelse analisten fileren het Manchester United na nederlaag tegen Brighton

Engelse analisten hekelen Manchester United: 'Dat is zorgwekkend'

25 augustus om 10:25
Laatste update: 25 augustus om 11:12

De Engelse analytici zijn opnieuw kritisch op Manchester United na de 2-1 nederlaag op bezoek bij Brighton & Hove Albion. In de blessuretijd ging de ploeg van Erik ten Hag onderuit door een doelpunt van João Pedro.

Pedro kon profiteren van de ruimtes in de defensie van United. De Braziliaan stond na een corner helemaal vrij bij de tweede paal en kon makkelijk binnen koppen. Bij TNT Sports fileert Rio Ferdinand de rol van Antony bij de late tegentreffer. Simon Adinga won het duel van de aanvaller op de rand van het strafschopgebied en kon vervolgens de bal voorgeven. "Hij moet de bal daar gewoon wegrammen. Hij moet er daar alles aan doen om de bal weg te halen. Maar dit is een powderpuff tackle van Antony", aldus Ferdinand. 

In aanloop naar het duel met Brighton stelde Paul Scholes al dat hij geen verbetering ziet bij United. Ook voormalig Arsenal-verdediger Martin Keown ziet zorgelijke dingen bij de ploeg van Ten Hag in de eerste weken van het nieuwe seizoen. "Je voelt dat de druk op Erik ten Hag al groeit. Het momentum van de eerste speeldag zijn ze al kwijt, dat is zorgwekkend", stelt Keown. "Hun volgende duel is Liverpool-thuis, laten we zien hoe ze het dan doen."

Ook op aanvallend vlak valt er nog veel te verbeteren bij The Red Devils. Rasmus Højlund ontbreekt wegens een blessure en Marcus Rashford weet nog niet te overtuigen. Laatstgenoemde, die veelvuldig buitenspel stond, werd tegen Brighton na 65 minuten naar de kant gehaald door Ten Hag. "Hij is geen talent meer, hij moet nu begrijpen wat er op zijn positie wordt gevraagd. Je moet het overzien en niet buitenspel lopen", aldus Alan Shearer.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!