Erik ten Hag kritisch op Manchester United-verdediging na laat tegendoelpunt

Ten Hag kritisch op United-verdediging na pijnlijke zeperd: 'Zo voelen we ons'

24 augustus om 17:24

Erik ten Hag is kritisch op de verdediging van Manchester United. In het uitduel met Brighton & Hove Albion (2-1) zag de oefenmeester zijn ploeg in extremis onderuit gaan. Iets wat volgens hem voorkomen had kunnen worden.

"Dit is heel teleurstellend. Zeker als je de wedstrijd grotendeels controleert. We hebben de bal, doen het erg goed. En ja, dan krijgen we twee onnodige goals tegen. Zo voelen we ons", stelt Ten Hag na afloop van de eerste Premier League-nederlaag van United dit seizoen.

Vooral de manier waarop de tegendoelpunten geïncasseerd werden, stemde de oefenmeester ontevreden. "We geven die goals veel te gemakkelijk weg. Dat zouden we als ploeg beter moeten doen. Als je verdedigt zoals wij doen, dan verlies je punten ja. Op zulke momenten moeten we veel beter handelen. Voetbal draait om details", tiert Ten Hag tegenover het zendgemachtige TNT Sports.

"Bij de tweede goal van Brighton maakten we meer dan één fout", gaat de Tukker verder. In de vijfde minuut van de blessuretijd kon João Pedro volledig vrij het winnende doelpunt binnen koppen. "We haalden de voorzet er niet uit. Er waren wel drie spelers die de voorzet konden voorkomen", stelt Ten Hag.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!