AS Roma-trainer Daniele De Rossi neemt beslissing over Rick Karsdorp

Karsdorp krijgt duidelijke boodschap van AS Roma: 'Willen hem verkopen'

24 augustus om 15:44
Laatste update: 24 augustus om 15:52

Daniele De Rossi heeft Rick Karsdorp niet langer nodig bij AS Roma, zo meldt de oefenmeester op de persconferentie in aanloop naar het Serie A-duel tussen de Romeinen en Empoli. De Italiaan krijgt daarbij de steun van het bestuur.

"Ik heb besloten dat Karsdorp niet langer onderdeel uitmaakt van ons project", onthult De Rossi op het persmoment. "De club steunt mij daarbij. We willen hem verkopen."

Vervolgens gaat de oefenmeester dieper in op de redenen om Karsdorp van de hand te doen. "Kleine tactische, technische en gedragsfactoren hebben me ertoe gezet deze beslissing te nemen. Ik neem daarvoor ook de verantwoordelijkheid."

Met Abdulhamid van het Saudische Al Hilal, is Roma al dichtbij de komst van een opvolger van Karsdorp. De rechtsback moet echter nog definitief groen licht krijgen, om zijn transfer in Italië af te ronden. Welke club met Karsdorp aan de haal gaat, zal in de laatste weken van de zomerse transferperiode moeten blijken. Zijn naam werd bij PSV genoemd, maar de Eindhovenaren lijken momenteel andere prioriteiten te hebben.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!