'Karsdorp mag vertrekken bij AS Roma'

'Karsdorp na zeven bewogen jaren pijnlijk richting uitgang geduwd bij AS Roma'

17 augustus om 14:33

Rick Karsdorp lijkt hard op weg naar de uitgang van AS Roma. De verdediger is volgens het Italiaanse Corriere dello Sport niet ingeschreven voor de Serie A door de Romeinen. De 29-jarige Nederlander mag vertrekken uit de Italiaanse hoofdstad.

Vorig seizoen kwam Karsdorp nog geregeld in de plannen van trainer Daniele De Rossi voor. De Italiaan nam in januari het stokje over van de ontslagen José Mourinho, met wie Karsdorp geregeld in de clinch lag. De rechtsback maakte zich volgens de Italiaanse media in mei niet geliefd bij de fans van AS Roma door cynisch te reageren op boegeroep van de aanhang, nadat hij in de fout ging in de halve finale van de Europa League tegen Bayer Leverkusen.

De Rossi wisselde Karsdorp direct na de fout bij de openingsgoal van Florian Wirtz. Angelino kwam voor hem in het veld. Dat lijkt het laatste duel van Karsdorp in het shirt van AS Roma te zijn geweest. De rechtsback heeft een contract van een jaar bij de Romeinen en mag nu vertrekken. Het Besiktas van Giovanni van Bronckhorst zou geïnteresseerd zijn.

De Saoedisch international Saud Abdulhamid (Al-Hilal) lijkt de vervanger van Karsdorp te worden bij AS Roma. Karsdorp stond sinds 2017 onder contract bij de Romeinen en won er onder meer de Conference League.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!