Klopp over Slot en Feyenoord

Klopp: 'Slot een topkeuze van Liverpool, spel met Feyenoord sprak me écht aan'

24 augustus om 10:23

Jürgen Klopp heeft nogmaals zijn vertrouwen uitgesproken in Arne Slot. In gesprek met ESPN benadrukt de Duitser dat Liverpool met de oud-trainer van Feyenoord een geweldige opvolger heeft gevonden.

"Alles was spontaan", steekt Klopp van wal als hem wordt gevraagd naar de serenade die hij hield voor Slot tijdens zijn afscheid bij Liverpool. De Duitser is lyrisch over de van Feyenoord overgekomen coach. "Arne… Een geweldige trainer. Ik was echt heel blij toen ik hoorde dat Liverpool voor Arne ging. Ik was er niet bij betrokken, zo hoort dat ook niet. Maar mijn enige zorg was dat ze een goede trainer zouden krijgen. En ik vond het belangrijk dat ze het snel deden. Met Arne hadden ze al snel een geweldige opvolger gevonden. Een top-, top-, topkeuze."

Klopp baseert zijn mening over Slot op het spel van Feyenoord, dat ook in Engeland opviel. "Zijn spel met Feyenoord sprak me écht aan", aldus de clubloze manager. "En als je zo speelt, dan moeten je trainingen ook wel goed zijn. Dat kan niet anders en daar maakte ik me ook totaal niet druk om. Nu heb ik de vriendschappelijke wedstrijd tegen Sevilla gezien, die was bij vlagen heel erg goed. En die tweede helft tegen Ipswich Town was ook erg goed."

"Het doet er verder niet toe wat ik vind, maar dit is een goede coach en het team is erg sterk", gaat Klopp verder. "Dit team gaat het uitstekend doen. En ik wil dat Arne het goed doet. Ik steun hem. We bellen niet. Wel hebben we gepraat, twee keer. En wat berichten uitgewisseld. Maar ik kan hem niets leren wat hij nog niet weet. Ik geef positieve feedback, want we zijn allemaal mensen. Maar als ik de wedstrijden kijk, dan zie ik zijn werk en zijn de ideeën duidelijk. Dat is het grootste compliment."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!