Slot over transfers en Van den Berg

Slot ziet Van den Berg niet naar oude club vertrekken: 'Iedereen blij, tenzij...'

23 augustus om 11:27

Arne Slot maakt zich geen zorgen over het uitblijven van versterkingen voor Liverpool. Ook laat de trainer van The Reds zich uit over het vertrek van Sepp van den Berg. De verdediger vertrok ondanks interesse van zijn oude club Feyenoord én PSV naar competitiegenoot Brentford.

"Als we een speler gestrikt hebben, hoor je van ons", steekt Slot van wal op de persconferentie in aanloop naar de competitiewedstrijd tegen Brentford, nadat hij een vraag krijgt over de eventuele inkomende transfer van Giorgi Mamardashvili. De doelman van Valencia wordt mogelijk pas de eerste versterking voor Liverpool deze zomer. "Ik maak me geen zorgen, ik heb vertrouwen in het team. Ik heb een heel goed team geërfd. De spelers hebben afgelopen weekend laten zien dat ze dat vertrouwen hebben verdiend."

Slot verloor bovendien twee van zijn pupillen aan het opponent van komende zondag: Brentford. "Sepp van den Berg en Fabio Carvalho zijn vertrokken omdat ze vorig seizoen veel speelden en verder wilden met speeltijd. Er is zoveel concurrentie hier dat ze niet elke minuut zouden spelen. Een goede deal voor ons, Brentford en de spelers. Iedereen is blij, tenzij ze het zondag te goed doen."

"Als jonge spelers zich willen ontwikkelen, moeten ze spelen", vervolgt Slot. "Deze club zal altijd jonge spelers laten doorstromen. Jonge spelers moeten soms verhuizen als Van Dijk op jouw positie staat of Mo Salah. Als ze ergens willen spelen en niet blij zijn met vijf of zes minuten in de Premier League, dan moet je ze ergens anders laten ontwikkelen."

Van den Berg stond deze zomer in de nadrukkelijke belangstelling van Feyenoord en PSV. Uiteindelijk trok Brentford aan het langste eind. De Premier League-club betaalde bijna dertig miljoen euro voor de verdediger.