'Diederik Karsten droomkandidaat rvc Ajax'

'Ajax heeft 'droomkandidaat' voor nieuwe rvc: "Daar is iedereen het over eens"'

24 augustus om 09:33

Diederik Karsten is dé droomkandidaat voor de raad van commissarissen van Ajax. Dat meldt Ajax-watcher Mike Verweij, die in de podcast Kick-Off van De Telegraaf zijn kritiek uit op de manier waarop de Amsterdammers de rvc proberen te formeren.

Terwijl de selectie van Ajax nog niet op orde is, moet ook de nieuwe raad van commissarissen van de Amsterdamse club worden geformeerd. "Er wordt nu naar een nieuwe Raad van Commissarissen gezocht en we hoorden een verhaal dat er ook mensen worden benaderd door de commissarissen die gaan vertrekken", aldus Verweij. "Als dat echt zo is, dan is het weer heel gek wat er allemaal bij Ajax gebeurt. Zij moeten niet over hun graf heen gaan regeren."

"Er is één droomkandidaat, daar is iedereen het over eens. Dat is Diederik Karsten", vervolgt Verweij. "Zijn naam hoor je heel veel vallen bij Ajax. De beste man is ook verbonden aan de Koninklijke HFC. Hij heeft een enorme staat van dienst bij Liberty Global en zit in de Raad van Commissarissen van de ArenA. Hij wordt door een heleboel mensen genoemd als een hele geschikte kandidaat voor in de raad van commissarissen van Ajax."

Op dit moment bestaat de rvc van Ajax nog uit voorzitter Michael van Praag, Leo van Wijk, Danny Blind, Anette Mosman, Cees van Oevelen en Georgette Schlick. De drie laatstgenoemden hebben aangekondigd te vertrekken bij de Amsterdammers.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!