Vermoedelijke opstelling Feyenoord tegen Sparta

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Priske kiest voor weer fitte stopper in derby

25 augustus om 07:30
Laatste update: 25 augustus om 08:23

Feyenoord neemt het zondag om 14.30 uur in de Rotterdamse derby op tegen Sparta. Brian Priske hoopt in Spangen de tweede overwinning van het seizoen in de Eredivisie te boeken. VoetbalPrimeur neemt de vermoedelijke opstelling met je door.

Over wie zondagmiddag om 14.30 uur het doel verdedigt, bestaat geen enkele twijfel. Dat zal Timon Wellenreuther zijn. De Duitse sluitpost won de concurrentiestrijd van Justin Bijlow en herpakte zich vorige week bij PEC na zijn fatale blunder tegen Willem II. Na de ruime overwinning bij de Zwollenaren (1-5) is de verwachting dat Priske opnieuw voor een 4-3-3-opstelling kiest. Lutsharel Geertruida begint op rechtsback, de van een blessure herstelde Thomas Beelen vormt samen met David Hancko het centrum en Hugo Bueno begint na zijn sterke debuut wederom op linksback.

Het middenveld wordt net als in Zwolle gevormd door de weer fitte Quinten Timber, Ramiz Zerrouki en jeugdexponent Antoni Milambo. Dat betekent dat talent Gjivaj Zechiël, die veel indruk maakte in de voorbereiding van Feyenoord, opnieuw genoegen moet nemen met een reserverol. Ook Bart Nieuwkoop, die in de 3-4-3-opstelling nog de rechtermiddenvelder was en vorig seizoen geregeld rechtsbuiten speelde, begint op de bank.

De voorhoede van Feyenoord wordt op Het Kasteel 'gewoon' gevormd door Igor Paixão, Santiago Gimenez en Calvin Stengs. Vooral de Mexicaanse spits kan rekenen op de nodigde interesse, maar nog altijd speelt hij voor de Rotterdammers. Aanwinst Ibrahim Osman is nog altijd in verwachting van een werkvergunning. Onder meer Luka Ivanusec en Ayase Ueda beginnen op de bank.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Wellenreuther; Geertruida, Beelen, Hancko, Bueno; Timber, Zerrouki, Milambo; Stengs, Gimenez, Paixão.