Kieft niet te spreken over Feyenoord-exit Bijlow

Kieft stellig over mogelijke Feyenoord-transfer: 'Pure kapitaalvernietiging'

23 augustus om 19:41

Wim Kieft begrijpt niet waarom Justin Bijlow staat voor een vertrek bij Feyenoord. De oud-voetballer is van mening dat het 'pure kapitaalvernietiging' is van de Rotterdammers, waar Timon Wellenreuther de voorkeur krijgt onder de lat.

Nieuwbakken trainer Brian Priske geeft het vertrouwen aan de Duitse goalie en zodoende is Bijlow op de bank beland bij Feyenoord. Southampton wil de Oranje-international losweken bij Feyenoord. 'Bijlow is een Feyenoord-gezicht, Oranje-klant, een prima keeper die altijd heeft geleverd en veel waarde vertegenwoordigt', stelt Kieft in zijn column in De Telegraaf.

'Omdat de nieuwe trainer Brian Priske op het idee komt om Bijlow op de bank te zetten, mag Feyenoord blij zijn met twee of drie miljoen euro', vervolgt Kieft. Hij vindt dat de clubleiding Priske had moeten verplichten om Bijlow op te stellen. 'Dan had hij in ieder geval voor de hoofdprijs kunnen vertrekken. Nu is hij bijna niets meer waard. Pure kapitaalvernietiging.'

Naar verluidt is Southampton bereid om miljoenen te betalen voor de diensten van Bijlow. De verwachting is dat de Engelse promovendus kan voldoen aan de eisen van zowel Feyenoord als de goalie, die wel openstaat voor een stap naar de Premier League. Door zijn rol als tweede doelman in Rotterdam is een vertrek bespreekbaar voor club en speler.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!