EL Ahmadi looft PSV-target Itakura

Lovende woorden voor mogelijke miljoenenaankoop PSV: 'Goed en intelligent'

23 augustus om 14:16
Laatste update: 26 augustus om 15:53

Karim El Ahmadi is enthousiast over PSV-target Ko Itakura. De verdediger moet overkomen van Borussia Mönchengladbach. Volgens de oud-middenvelder zou de komst van de Japanner goed nieuws betekenen voor de Eindhovenaren. Toch ziet El Ahmadi ook beren op de weg. 

PSV is al de hele zomer op zoek naar verdedigers na het vertrek van André Ramalho en blessures van Mauro Júnior en Sergino Dest. Alleen Ryan Flamingo kwam de achterhoede tot op heden versterken. Itakura moet de volgende defensieve versterking worden. "Dat is wel een heel goede speler, intelligent ook", steekt El Ahmadi van wal bij Voetbalpraat van ESPN. "En aan de bal heel goed. Dat is wel echt een speler... We kennen hem nog uit zijn tijd bij FC Groningen en daar maakte hij op mij wel een goede indruk. En volgens mij heeft hij het in Duitsland ook wel aardig gedaan, toch?"

De inmiddels 27-jarige Itakura speelde in het seizoen 2020/2021 voor FC Groningen. "Hij kwam bij FC Groningen als een heel jonge jongen, maar heeft nu wel de nodige ervaring opgedaan en hij kent de Eredivisie", reageert verslaggever Sjors Blauw. "Het is misschien geen speler waar je de top van de top nog mee kan verleiden, maar als PSV zijnde ga je je daar geen buil aan vallen."

El Ahmadi ziet wel het gevaar dat eventuele versterkingen het lastig kunnen krijgen bij PSV. "Ik moet alleen wel zeggen dat verdedigen bij PSV wel écht super moeilijk is. Met de ruimtes die worden gelaten en je staat altijd één-op-één. Dat moet je natuurlijk wel afwachten, hoe dat gaat."

PSV heeft naar verluidt een bod van elf miljoen euro uitgebracht op de verdediger. Eerder zagen de Eindhovenaren toptargets Sepp van den Berg (Brentford) en Mikayil Faye (Stade Rennais) naar andere clubs vertrekken.