Brentford tikt groot bedrag af en maakt definitief einde aan Van den Berg-soap

Brentford tikt groot bedrag af en maakt definitief einde aan Van den Berg-soap

22 augustus om 19:52
Laatste update: 22 augustus om 19:56

De kogel is door de kerk: Brentford is de nieuwe club van Sepp van den Berg. The Bees hebben de Nederlandse stopper donderdagavond gepresenteerd en maken naar verluidt maximaal 29 miljoen euro over naar Liverpool.

Rondom Van den Berg heeft zich deze zomer een heuse transfersoap afgespeeld. Bijzonder veel clubs zaten achter hem aan, waaronder PSV en Feyenoord. De Nederlandse clubs wilden niet verder gaan dan zo'n vijftien miljoen euro. Brentford betaalt nu bijna het dubbele van dat bedrag. Bayer Leverkusen had ook al een akkoord bereikt met Liverpool, maar Van den Berg heeft dus gekozen voor een binnenlandse move. 

PEC Zwolle profiteert overigens ook flink mee van de miljoenentransfer van haar opleidingsproduct. De Blauwvingers hebben namelijk recht op een doorverkooppercentage en opleidingsvergoeding, waardoor er naar verwachting meer dan vier miljoen euro van de transfersom naar Zwolle gaat.

Liverpool wilde overigens niet koste wat het kost afscheid nemen van Van den Berg. De stopper stuurde echter zelf aan op een vertrek, omdat hij komend seizoen wekelijks wil spelen en geen trek had in een rol als derde of vierde centrale verdediger op Anfield.

Met de transfer komt er een definitief einde van de tijd van Van den Berg bij Liverpool. In totaal stond hij vijf jaar onder contract bij de club, die hem regelmatig verhuurde. Afgelopen seizoen speelde de verdediger nog op tijdelijke basis voor FSV Mainz 05.