'Napoli aast op Schouten van PSV'

'Chaos bij PSV compleet: Italiaanse grootmacht gaat zich melden voor Schouten'

23 augustus om 09:45
Laatste update: 23 augustus om 10:20

Napoli gaat zich snel melden voor Jerdy Schouten. Dat meldt het Italiaanse La Gazzetta dello Sport. Ook een transfer naar Paris Saint-Germain is nog altijd niet uitgesloten. 

Schouten staat naar verluidt al zo’n vijf jaar op het verlanglijstje van Napoli. Dat komt mede door zijn prestaties bij Bologna. Vorig seizoen maakte de middenvelder voor vijftien miljoen euro de overstap naar PSV en sindsdien maakt Schouten veel indruk bij de Eindhovenaren én Oranje. Schouten tekende een contract tot medio 2028 bij PSV. Volgens Italiaanse media hebben de Napolitanen tussen de twintig en dertig miljoen euro over voor de spelverdeler. Daar gaat PSV vermoedelijk niet mee akkoord.

Naast Napoli is het niet uitgesloten dat PSG zich wederom in de strijd om Schouten mengt. De Franse kampioen gaat Manuel Ugarte mogelijk verliezen aan Manchester United. Schouten wordt gezien als een eventuele vervanger voor de Uruguayaan. Eerder deze zomer was de Oranje-international al in beeld bij de Parijzenaren.

Na een uitstekend EK heeft Schouten zich dus in de kijker gespeeld van de nodige topclubs. Ook Borussia Dortmund informeerde deze zomer al bij PSV naar Schouten. De Eindhovenaren gaan naar verluidt alleen bij een enorm geldbedrag akkoord met een vertrek van Schouten. Technisch directeur Earnest Stewart mikt op minimaal een transferrecord. Dat is momenteel in handen van Cody Gakpo. De aanvaller vertrok voor 42 miljoen euro naar Liverpool. 

Het is voor PSV het zoveelste hoofdpijndossier op transfergebied. Na de soap rondom de inmiddels vertrokken Jordan Teze hoopten de Eindhovenaren op de komst van Sepp van den Berg en Mikayil Faye. Beide spelers kozen voor een andere club. Ondertussen hopen ook Olivier Boscagli en Walter Benítez te vertrekken uit Eindhoven. Het duo kan naar respectievelijk Brighton & Hove Albion en Atlético Madrid.