'PSV grijpt mis: Barça bereikt akkoord met Rennes, medische keuring al gepland'

'PSV grijpt mis: Barça bereikt akkoord met Rennes, medische keuring al gepland'

22 augustus om 18:03
Laatste update: 22 augustus om 18:33

PSV grijpt naast de handtekening van Mika Faye, zo verzekert Fabrizio Romano. Volgens de Italiaanse transferjournalist gaat Stade Rennais aan de haal met de Senegalese verdediger. 

Woensdag werd duidelijk dat PSV concreet geïnteresseerd is in Faye. De Eindhovenaren zouden een bod van in totaal dertien miljoen euro hebben neergelegd bij FC Barcelona, inclusief een terugkoopclausule. De Nederlandse kampioen vist echter achter het net, zo meldt Romano nu.

De transferjournalist gooit zijn befaamde 'Here We Go' eruit voor een transfer naar Rennes, dat naar verluidt twaalf miljoen euro betaalt. Ook is er een doorverkooppercentage van 25 procent én een terugkoopclausule van meer dan 35 miljoen euro opgenomen in de deal. Faye zal vrijdag al medisch gekeurd worden door de Ligue 1-club.

Voor PSV is de move van Faye naar Rennes een volgende klap op de transfermarkt. Technisch directeur Earnes Stewart had zijn zinnen lange tijd op Sepp van den Berg gezet, maar hij gaat nu voor bijna dertig miljoen euro naar Brentford toe. Ondertussen zijn André Ramalho en Jordan Teze vertrokken uit het Philips Stadion en dreigt ook Olivier Boscagli de deur achter zich dicht te trekken.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!