'Kroes wil Bergwijn, Akpom en Ramaj verkopen'

'Kroes wil ook Ajax-drietal verkopen om ruimte te maken voor komst Weghorst'

23 augustus om 09:13

Wout Weghorst zit nog altijd in de wachtkamer voor zijn transfer naar Ajax. Alex Kroes wil naast het naar Jong Ajax verbannen drietal ook Diant Ramaj, Chuba Akpom en Steven Bergwijn verkopen. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Het is inmiddels een publiek geheim dat Ajax eerst moet verkopen om spelers binnen te kunnen halen. Eerder vertrokken onder meer Borna Sosa en Jakov Medic, maar allebei op huurbasis. Jorge Sánchez, Gerónimo Rulli, Francisco Conceiçao en Georges Mikautadze werden wel verkocht, maar brachten nog niet genoeg geld in het laadje voor de komst van Weghorst.

Dat Ramaj, Akpom en Bergwijn bij een goed bod mogen vertrekken was al duidelijk, maar inmiddels wíl technisch directeur Kroes het drietal verkopen. Dat meldt het Algemeen Dagblad. Daarnaast hopen de Amsterdammers nog altijd het naar Jong Ajax verbannen drietal Owen Wijndal, Benjamin Tahirovic en Silvano Vos definitief te slijten. Voor laatstgenoemde is AC Milan in de markt.

Mocht Ajax middels uitgaande transfers voldoende ruimte weten te maken, dan komt Weghorst naar Amsterdam. De spits staat nog één jaar onder contract bij Burnley. Het is onbekend hoeveel de Amsterdammers moeten betalen voor de Oranje-international.