Aertssen van Ajax naar PEC Zwolle

'Transfer bijna bezegeld: Ajax laat Aertssen vlieguren maken'

23 augustus om 08:47
Laatste update: 23 augustus om 08:47

Olivier Aertssen maakt de overstap van Ajax naar PEC Zwolle, meldt De Telegraaf. Deze vrijdag wordt beslist of de twintigjarige verdediger de transfer permanent, of op huurbasis gaat maken.

Momenteel strijken Ajax en PEC de laatste plooien glad. Ook sc Heerenveen was in de markt voor Aertssen, maar het is PEC dat er met de verdediger vandoor gaat. De centrumverdediger, die ook als rechtsback uit de voeten kan, is de tweede speler die deze zomer van Ajax naar PEC trekt. Tristan Gooijer, die Aertssen voor ging, raakte in de eerste Eredivisie-wedstrijd zwaar geblesseerd.

Aertssen kwam dit seizoen niet in de plannen van trainer Francesco Farioli voor. De enkelvoudig international van Oranje O19 kwam tot één duel in de Amsterdamse hoofdmacht. Dat was begin 2023 in de bekerwedstrijd tegen FC Den Bosch. 

Bij Ajax beschikt Aertssen nog over een contract tot de zomer van 2025, met een optie voor nog een seizoen. Als PEC de verdediger definitief overneemt van Ajax, incasseren de Amsterdammers een vergoeding.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!