Jordan Teze imponeert tijdens eerste persmoment in Monaco

Teze imponeert tijdens eerste persmoment in Monaco: 'Helpt met integreren'

23 augustus om 09:07

Jordan Teze heeft de Franse pers geïmponeerd tijdens zijn eerste persmoment voor AS Monaco. De van PSV overgekomen verdediger scoort donderdag tijdens zijn kennismaking direct punten. Ook legt hij de achterliggende gedachte achter zijn transfer naar Frankrijk uit.

"Moet ik in het Frans of Engels antwoorden?", begint Teze zijn eerste persconferentie direct met een verrassing. "Ik heb Congolese roots, dus ik versta de Franse taal goed, al is het iets moeilijker om het ook te spreken. Ik probeer het steeds meer onder de knie te krijgen. Als ik de Franse taal goed beheers, helpt dat voor mijn integratie", scoort de verdediger bonuspunten bij de Franse journalisten.

Na een heuse transfersoap werd deze week duidelijk dat Teze zich voor vijf jaar verbindt aan de Monegasken. "Dit is een mooie stap in mijn carrière. AS Monaco is een club met een goede mix van jonge talenten en ervaren spelers. Vorig jaar zijn ze tweede geëindigd en we willen nu weer bovenin meedoen", aldus Teze, die met zijn transfer ook een volgende stap in zijn carrière wil zetten.

"De laatste keer werd ik niet opgeroepen, maar ik wil graag weer in beeld komen bij het Nederlands elftal. Ik voel me het meest thuis aan de rechterkant. In Nederland wordt vaak van je gevraagd om aanvallend te spelen als rechtsback. Daar voel ik me prettig bij, al zal ik wellicht wat aanpassingstijd nodig hebben in de Ligue 1", besluit de Nederlander.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur (@voetbalprimeur)