Teze reageert op transfer naar AS Monaco

'Trotse' Teze laat zich uit over PSV-exit: 'Daarom kies ik voor een vertrek'

20 augustus om 12:21
Laatste update: 20 augustus om 12:22

Jordan Teze kan het zich nauwelijks voorstellen dat hij na bijna twintig jaar PSV achter zich gaat laten. Dat laat de verdediger, die de club uit Eindhoven inruilt voor AS Monaco, weten in een reactie op de clubkanalen van PSV. 

"Ik denk dat ik het pas besef als ik daar eenmaal bezig ben. PSV betekent enorm veel voor mij en ik ga het hier zeker missen", laat Teze weten. "Deze club blijft me voor altijd dierbaar. AS Monaco stond bovenaan mijn lijstje van geïnteresseerde clubs." De 26-jarige verdediger spreek dan ook van een 'perfecte vervolgstap' in zijn carrière. "Daarom kies ik voor een vertrek, maar ik ben trots op wat ik hier heb bereikt."

Ook Earnest Stewart, de directeur voetbalzaken van de regerend landskampioen, liet van zich horen. "Jordan is een kind van de club, die jarenlang gediend heeft in PSV 1." Stewart geeft aan dat het PSV 'trots' maakt dat een zelf opgeleide speler de kans krijgt naar een grotere competitie te gaan. "Jordan heeft zich de afgelopen jaren maximaal voor PSV ingezet, dus we wensen hem het beste in de Ligue 1. Wie weet komen we elkaar tegen in de UEFA Champions League."

17 jaar in Eindhoven

In totaal speelde Teze zo'n zeventien jaar in Eindhovense dienst. Bij PSV doorliep hij de volledige jeugdopleiding en totaal kwam de verdediger tot 189 duels in het eerste. Daarin was hij goed voor vier doelpunten en 23 assists. Ook heeft Teze vier interlands bij het Nederlands elftal achter zijn naam staan.