Teze vertrekt van PSV naar AS Monaco

PSV en Monaco komen met bevestiging: Teze heeft miljoenentransfer te pakken

20 augustus om 11:30
Laatste update: 20 augustus om 12:05

De kogel is door de kerk: Jordan Teze verruilt PSV definitief voor AS Monaco. Eén van de belangrijkste uitdagers van Paris Saint-Germain in de Ligue 1 betaalt maximaal twaalf miljoen euro voor de verdediger.

Aan het begin van de week reisde Teze af naar Monaco voor een medische keuring. Nadat het papierwerk in orde gemaakt was door de betrokken partijen, kon de transfer wereldkundig worden gemaakt. De verdediger tekent een vijfjarig contract bij de Monegasken. 

Teze wachtte al geruime tijd op een akkoord tussen PSV en Monaco. Door zijn aanstaande transfer wilde de rechtspoot in eerste instantie niet in actie komen tegen RKC Waalwijk, maar uiteindelijk deed hij dat toch. Na het tweede competitieduel met Heracles Almelo (1-3 zege) nam Teze in de kleedkamer al afscheid van zijn ploeggenoten.

In Eindhoven doorliep Teze de volledige jeugdopleiding. In totaal kwam de verdediger tot 189 duels in dienst van PSV, waarin hij goed was voor vier doelpunten en 23 assists. Ook heeft Teze vier interlands bij het Nederlands elftal achter zijn naam staan. In totaal speelde hij zeventien jaar in Eindhovense dienst.